Partner og Styreleder

Petter Smebye

Petter Smebye kommer fra flere ledende stillinger i Møller Bil, adm.dir. i GM Norge, RAC Group, og har også vært daglig leder i Dekk Partner kjeden i Norden. Dette gir Petter en unik kompetanse og kunnskap innen dekkindustrien, i tillegg til mer enn 20 års erfaring fra bilbransjen, både som forhandler og importør. Petter har også vært president i Bilimportørenes Landsforening og har studier innen økonomi fra Universitetet i Mannheim og BI.

Petter har en meget allsidig bakgrunn med flere typer oppdrag i sin ACG-karriere.

Han var sentral da Autonor AS valgte å selge sin virksomhet av SsangYong personbiler og DAF lastebiler, og da de leide ut lokalene til en annen stor mobilitetsaktør. Dette var mye mer enn en vanlig M&A (merger and acqusition) da Petters hovedarbeid besto av å skreddersy løsninger for den enkelte part.

Petter har bistått et av de ledende bilfinansieringsselskapene i Norge med sin kompetanse fra dekkbransjen i et innkjøpsprosjekt for anskaffelse av dekk, felger og dekkhotell for leasingkunder.

I 2017 ble Petter innleid som daglig leder (management for hire) i Frydenbø Bilsenter Kristiansand og Mandal. Han gjennomførte en omfattende snuoperasjon og ansatte i tillegg ny daglig leder i et oppdrag som strakte seg over 12 måneder.

Han fortsatte på prosjektbasis for å etablere et selskap for import av brukte elbiler med base i Tyskland, og arbeider i dag blant annet som prosjektansvarlig for en større merkeforhandlerkjede sin bygging av nye bilanlegg.

Sammen med et annet konsulentselskap har han arbeidet med en innovativ anskaffelse for en større kommune som søker fremtidsrettede mobilitetsløsninger, og han har også hatt oppdrag for en bilimportør knyttet til organisasjonens forhandlertilfredshet.

Petter er også nåværende styremedlem i Finnmark Motorsenter i Alta og arbeidende styreleder i Dekkstra Holding AS. Sistnevnte er Frydenbø og Kverneland sin satsning innen salg av dekk, dekkskifte og dekkhotell.